петак, 31. мај 2013.

Lenja pita - baba Lepa

LENJA PITA - BABA LEPINA

PRIPREMITI FIL OD 1 KG JABUKA OLJUSTIS, IZRENDAS I DINSTAS SA KRISTAL SECEROM I CIMETOM, DOK NE ISPARI SVA TECNOST I MASA POSTANE KAO KREM . KOLICINA SECERA ZAVISI OD KISELOSTI JABUKA I PO UKUSU DOACICE. AKO SU JABUKE SLATKE DODAJ SOK OD LIMUNA.

TESTO:
1 CASA SECERA
1 CASA ULJA
1 CASA PAVLAKE
2 CASE BRASNA
2 CELA JAJA
1 PRASAK ZA PECIVO

SVE IZMESAJ. DOBICES ZITKU MASU OD KOJE 1/2 SIPAS U PODMAZAN PLEH
PA PREKO NJE STAVIS ONAJ PRIPREMLJENI FIL OD JABUKA I ODOZGO DRUGU POLOVINU TESTA,

BABA LEPA JE ZNALA DA CES TI BITI DOBRA DOMACICA PA NIJE NAPISALA TEMPERATURU I DUZINU PECENJA OVE PITE. JA SE SECAM DA JE ONA CACKALICOM PROVERAVALA DA LI JE TESTO PECENO!

KADA SE OHLADI PITA U PLEHU, ISECE SE NA KOCKICE ILI ROMBOIDE I POSPE PRAH SECEROM.

PRIJATNO!



NAPOMENA: U NEKOM DRUGOM RECEPTU SAM NASLA DA JE NA 1 KG JABUKA POTREBNO 300 GR SECERA I UVEK TREBA POKVARITI UKUS ORASIMA- AKO IH IMAS!

Нема коментара:

Постави коментар