Kinder ili Nutella torta je torta koju svi vole. Nije baš jeftina, ali je izdašna i uvek je spremam za porodičnu slavu ili bilo koje veće slavlje.
Evo recepta:
Kora (dobijeno testo podeliti na 2 dela i peći 2 kore):
12 belanaca
12 kašika šećera
2 kašike ulja
4 kašike brašna
2 kašike prezli
8 kašika džema od kajsije
400-500 gr seckanih malo propečenih lešnika
Na dno podmazanog pleha posuti pola lešnika
Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati malo po malo šećera, zatim ulje, pa brašno i prezle i na kraju džem.
Pola testa preliti preko lešnika u pleh.
Peći na 150 stepeni oko 20 minuta
Ponoviti postupak i sa drugom polovinom testa.
Fil 1:
12 žumanaca
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 litar mleka
300 gr putera
Umutiti žumanca, dodati šećer, pa brašno. Sve to kuvati na pari u mleku dok se ne dobije krem.
U ohlađen krem dodati umućen puter. Podeliti na 2 dela i u jedan dodati 300 gr cokolade.
Obrnuti koru, premazati je sa 300 gr. Nutelle, pa kašikom za sladoled stavljati 1 kuglu žutog pa 1 kuglu crnog fila. Možete razmazati crni fil na koru, pa žuti fil, ali interesantnije je kada se ređa kao šahovska tabla. Kada se nafiluje prekriti drugom korom (lešnici na gore) pa opet, nutela, pa filovati.
Preko šlag.