MAMINA SUPER ROLAT PITA OD JABUKA
RECEPT- LJILJE PEJIC ( SESTRA KUMA GOSE)
1 KG KORA TANKIH PODELITI NA DVA DELA
SPREMITI FIL OD:2 KG OLJUSTENIH, IZRENDANIH JABUKA- KOJE OCEDIS POSLE KRACEG STAJANJA. ONDA U OCEDJENE JABUKE DODAS 1 KG SECERA, 100 GR ORAHA MLEVENIH ILI SITNO SECKANIH, CIMET, SOK OD DVA LIMUNA I PROKUVAS TO DA DOBIJES MALO ZGUSNUT SIRUP KOJIM CES POSLE PRELIVATI PITU DOK SE PECE.
POSEBNO ZAGREJ 250 GR PUTERA I SOLJU ULJA
PRVO UZMI JEDNU POLOVINU KORA I REDJAJ IH JEDNU PREKO DRUGE TAKO STO CES IZMEDJU NJIH POSIPATI PO MALO KRISTAL SECERA I RASTOPLJENOG PUTERA
FIL OD JABUKA PREMAZI PO CELOJ POVRSINI SREDNJE KORE , PA ODOZGO REDJAJ DRUGU POLOVINU KORA NA ISTI NACIN.
SVE UVIJ PAZLJIVO U ROLAT- TAKO DA BUDE CVRSTO, SA STO MANJE PRAZNINA UNUTRA. DA BI OVO USPELA, KADA MAZES FIL, OSTAVI ZAVRSNI KRAJ PRAZAN- BEZ FILA, DA NE ISCURI PRILIKOM ZAVIJANJA ROLATA.
STAVI ROLAT NA PODMAZAN PLEH I PECI GA NA SUVO. KADA SE UHVATI KORICA POCNI POVREMENO DA PRELIVAS MASNOCOM IZ PLEHA KOJA SE OSLOBADJA TOKOM PECENJA.
KADA JE ROLAT DOBRO PECEN ( RUMEN ) POCNES POVREMENO DA GA PRELIVAS PRIPREMLJENIM SIRUPOM I VRACAS U RERNU NA SMANJENU VATRU DA POLAKO UPIJA SOK.
ROLAT MOZES DA SECES TEK KADA SE OHLADI!
TEMPERATURA I VREME ZAVISE OD SPORETA. TO JE STVAR ISKUSTVA- A JA SAM TO ISKUSTVO NEGDE POGUBILA- MOZDA NA KIPRU, MOZDA U MOSKVI ILI ONDA KADA STE VI SVI OTISLI OD KUCE, A JA PRESTALA DA KUVAM I POCELA DA IDEM PO BIBLIOTEKAMA I MUZEJIMA ( TJ. KAFANAMA)!
ZA TO SE SNADJI SAMA! TI SI BOLJA DOMACICA OD MENE!
LJUBI TE MAJKA!
RECEPT- LJILJE PEJIC ( SESTRA KUMA GOSE)
1 KG KORA TANKIH PODELITI NA DVA DELA
SPREMITI FIL OD:2 KG OLJUSTENIH, IZRENDANIH JABUKA- KOJE OCEDIS POSLE KRACEG STAJANJA. ONDA U OCEDJENE JABUKE DODAS 1 KG SECERA, 100 GR ORAHA MLEVENIH ILI SITNO SECKANIH, CIMET, SOK OD DVA LIMUNA I PROKUVAS TO DA DOBIJES MALO ZGUSNUT SIRUP KOJIM CES POSLE PRELIVATI PITU DOK SE PECE.
POSEBNO ZAGREJ 250 GR PUTERA I SOLJU ULJA
PRVO UZMI JEDNU POLOVINU KORA I REDJAJ IH JEDNU PREKO DRUGE TAKO STO CES IZMEDJU NJIH POSIPATI PO MALO KRISTAL SECERA I RASTOPLJENOG PUTERA
FIL OD JABUKA PREMAZI PO CELOJ POVRSINI SREDNJE KORE , PA ODOZGO REDJAJ DRUGU POLOVINU KORA NA ISTI NACIN.
SVE UVIJ PAZLJIVO U ROLAT- TAKO DA BUDE CVRSTO, SA STO MANJE PRAZNINA UNUTRA. DA BI OVO USPELA, KADA MAZES FIL, OSTAVI ZAVRSNI KRAJ PRAZAN- BEZ FILA, DA NE ISCURI PRILIKOM ZAVIJANJA ROLATA.
STAVI ROLAT NA PODMAZAN PLEH I PECI GA NA SUVO. KADA SE UHVATI KORICA POCNI POVREMENO DA PRELIVAS MASNOCOM IZ PLEHA KOJA SE OSLOBADJA TOKOM PECENJA.
KADA JE ROLAT DOBRO PECEN ( RUMEN ) POCNES POVREMENO DA GA PRELIVAS PRIPREMLJENIM SIRUPOM I VRACAS U RERNU NA SMANJENU VATRU DA POLAKO UPIJA SOK.
ROLAT MOZES DA SECES TEK KADA SE OHLADI!
TEMPERATURA I VREME ZAVISE OD SPORETA. TO JE STVAR ISKUSTVA- A JA SAM TO ISKUSTVO NEGDE POGUBILA- MOZDA NA KIPRU, MOZDA U MOSKVI ILI ONDA KADA STE VI SVI OTISLI OD KUCE, A JA PRESTALA DA KUVAM I POCELA DA IDEM PO BIBLIOTEKAMA I MUZEJIMA ( TJ. KAFANAMA)!
ZA TO SE SNADJI SAMA! TI SI BOLJA DOMACICA OD MENE!
LJUBI TE MAJKA!
Нема коментара:
Постави коментар