Testo:
100 gr masti
2 dl vode
8 kašika brašna
6 jaja
Mast i vodu staviti na šporet da provri. Skinuti sa vatre i dodati brašno pa 1 po 1 jaje.
U podmazan pleh špricom ređati krofne. Peći u zagrejanoj rerni i seći na pola kada se ohlade.
Fil:
1 l mleka
11 kašika šećera
1 vanil šećer
5 kašika brašna
4 žumanca
U mleko umešati 5 kašika šećera i vanil šećer. Staviti da provri. U 2 dl mleka umešati 5 kašika brašna, žumanca i 6 kašika šećera. Ovu masu sipati polako u vrelo mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne dobije krem.
Pečeno testo filovati špricom ili kašičicom.
Odozgo posuti prah šećerom.
U svaku krofnicu možete staviti pola jagode kada im je sezona!
Нема коментара:
Постави коментар